Gitarist, producer, composer en gitaardocent Tim de Haan studeerde in 2009 af voor de popacademie aan het Artez Conservatorium in Enschede en ging vervolgens verder met de MediaMusic opleiding, eveneens aan het Artez conservatorium. Deze opleiding sloot hij in 2012 succesvol af.

Hij is, samen met bassist Stefan Schlenke, de oprichter van het gypsy swing trio 'Triple Trouble Trio'.

Naast zijn werkzaamheden als gitarist produceert hij electronische ambient muziek en onderwater video-producties onder de naam SamudraVisions en produceert/remixed hij trance muziek onder de naam DJ Alpine.
Tim is geboren op 10 mei 1987. Als zoon van een professioneel klassiek gitarist kreeg hij al op jonge leeftijd veel met muziek te maken. Zo luisterde hij als driejarige al met veel plezier naar clavecimbelmuziek. Op 9-jarige leeftijd is hij begonnen met de klassieke gitaar. Hij kreeg les van zijn vader, Remco de Haan (bekend van het Groningen Guitar Duo). Als klassiek gitarist won Tim met Hugo Buizer op 8 april 2000 het 2e Gitaarduo-concours voor amateurs Groningen aan het Noord-Nederlands Conservatorium.

Wanneer zijn vader op een dag met een geleende elektrische gitaar en versterker komt aanzetten kwam na jaren klassiek gespeeld te hebben toch onvermijdelijk die elektrische gitaar om de hoek kijken. Er opende een nieuwe wereld voor Tim. Nadat hij in aanraking kwam met het album 'Evolution' van Tony MacAlpine begon hij echt gedreven te oefenen in de hoop net zo snel te worden als deze gitaar virtuoos.
Hij ontdekte steeds meer inspirerende, virtuose artiesten naast Tony MacAlpine. Musici als John Petrucci, Yngwie Malmsteen, Michael Angelo Batio, Joe Satriani, Vinnie Moore, Paul Gilbert en bands als Dream Theater, Artension, Symphony X, Ring of Fire hadden een grote invloed op zijn muzikale ontwikkeling.

Tim begon zich steeds meer te realiseren dat hij hier wel een studie in zou willen volgen, maar dan zou hij zich veel breder moeten gaan oriƫnteren.
Hij begon zich met meer muziekstijlen bezig te houden naast (neo-klassieke) rock en is bij een gediplomeerd jazzgitarist, Wietze Koning, op les gegaan. Wietze had naast zijn jazz achtergrond veel ervaring in popmuziek. Een belangrijk onderwerp in deze lessen was stijlenoriƫntatie.
Zo kwam Tim steeds meer in aanraking met blues en jazz. Qua timing, ritmes, notenkeuze, muzikale benadering etc was dit totaal verschillend met de gitaarrock waar hij zich voor die tijd veel mee bezig hield.
Naast het instrumentale en virtuose rockgeweld kwamen nu ook blues en jazzmuzikanten om de hoek kijken. Favorieten waren onder andere Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, Joe Bonamassa, het Rosenberg Trio, Django Reinhardt, Robben Ford, BB King, enz.

In Oktober 2004 heeft Tim meegedaan aan de Northern Guitar Awards in Assen en haalde hierbij als solist de finale.

Vervolgens ging Tim in bands spelen om bandervaring op te doen en om goed te leren samen spelen en werken met andere muzikanten. Zo heeft hij in de loop der tijd al in een aantal bands gespeeld, variërend van rock, gothic-metal tot funk.


Naast het spelen van gitaar is Tim ook al op jonge leeftijd begonnen met eigen muziekproducties. Trance was naast gitaarmuziek ook altijd al een geliefde muziekstijl.

Onder de naam 'DJ Alpine' zette hij nummers in elkaar met samples, later begon hij steeds meer VST instruments te gebruiken en een synthesizer.

In 2005 is Tim toegelaten tot de popacademie aan het Artez conservatorium in Enschede.

In het eerste jaar heeft hij vooral veel ervaringen opgedaan, veel nieuwe musici leren kennen en veel samengespeeld.

In het 2e jaar heeft hij veel aandacht besteed aan zijn expressie, podiumuitstraling en zijn aanwezigheid en functie binnen de band.
In dit jaar (2007) heeft hij samen met bassist Stefan Schlenke en gitarist Sebastian Funke het gypsy swing project 'Triple Trouble Trio' opgericht. Na een aantal succesvolle concerten groeide dit project uit tot een vast trio. Het trio is tot op heden actief.
In het 3e jaar heeft hij zich naast zijn gitaarspel gespecialiseerd op de minors 'Musicproduction' en 'Educatie'.

Het 4e jaar stond voor een groot deel in teken van de voorbereidingen voor het eindexamen concert. In dit laatste studiejaar is Tim tevens begonnen met het geven van gitaarlessen. Hij werd na een goed afgesloten stage gevraagd door de Muziekschool Twente (nu: Kaliber Kunstenschool) om daar als gitaardocent te komen werken.

In juni 2009 is Tim geslaagd voor zijn gitaaropleiding op de popacademie van het Artez conservatorium in Enschede.

In september 2009 is Tim begonnen aan de Media&Music opleiding op het conservatorium in Enschede. Gedurende deze opleiding heeft hij zich breder kunnen ontwikkelen binnen de muziekwereld als producer.
Om zich te kunnen onderscheiden van de vele andere tranceproducers combineert Tim trance met live-ingespeelde gitaarpartijen. Dit is een nieuwe ontwikkeling waar hij zijn voordeel mee kan doen omdat hij beide disciplines beheerst.

Eind 2011 heeft hij als DJ Alpine zijn nummer 'Bunaken Sunset' uitgebracht bij Toxic Records, inclusief een remix van DJ Space Raven. In juni 2013 heeft Tim zijn nummer 'Rosalia' uitgebracht, opnieuw weer bij Toxic Records. Voor deze release heeft DJ Vega het nummer geremixed. Daarna heeft hij het nummer 'Sky Garden' uitgebracht bij Gathering Records.

Tijdens zijn MediaMusic studie is Tim begonnen met onderwater video producties onder de naam 'SamudraVisions'. Hij is in het bezit van een PADI advanced open water duikbrevet en heeft onderwater video-opnames gemaakt in Indonesie, Thailand en de Filipijnen. Voor deze video's componeert en produceert hij zelf de muziek.

Voor zijn opleiding moest hij een 'Research' opdracht doen en hiervoor heeft hij onderzoek gedaan naar de vraag: welke muziek past goed bij onderwater video producties? Hij onderzocht hiervoor wat voor muziek er op dat moment werd gebruikt, wat voor muziek mensen en duikers associeren bij onderwater beelden, wat kenmerkende of geschikte instrumenten zijn voor onder water beelden, enz. Niet alleen kon hij het resultaat van dit onderzoek gebruiken voor zijn eigen video producties maar kan hij zich tevens specialiseren als composer voor onderwater-filmmuziek.

In 2012 heeft hij zijn MediaMusic studie aan het Artez conservatorium succesvol afgerond.Na het afronden van zijn conservatorium studies is Tim als gitaardocent werkzaam voor Kaliber Kunstenschool, Muziek Onderwijs Centrum Holten en De Muziekschool Rijssen. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten met het Triple Trouble Trio. Hij heeft een groot deel van het repertoire zelf geschreven. In 2012 heeft hij met het trio een eerste album uitgebracht: Gypsy Dreams. Het 2e album, Swing Syndicate, is op 21 augustus 2015 uitgebracht. Beide albums zijn door Tim opgenomen en gemixed.

Met zijn project SamudraVisions heeft Tim inmiddels 6 albums uitgebracht: In Deep Waters (2011), Dreamland (2014), Ocean Voices (2015), Mermaid Waters (2015,) Poseidon (2018) en Blue Worlds (2019). Veel van deze muziek heeft Tim gebruikt voor zijn eigen onderwater video-producties.

In 2017 heeft Tim meegewerkt aan de natuur documentaire 'Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas'. Deze filmische documentaire over het ontstane natuurschoon in de Zevenhuizerplas is de eerste Nederlandse onderwater documentaire. Tim heeft alle muziek voor deze documentaire gecomponeerd en geproduceerd. Deze documentaire werd in oktober 2017 uitgezonden op het Wildlife Film Festival Rotterdam. Beide voorstellingen waren volledig uitverkocht.